DDS-ikon_32x32.gif Sjekk modell

purple_bar.jpg

 

Funksjonene i menyen "Verktøy -> Utvidet verktøy" er flyttet til en ny meny "Verktøy -> Analyser modell". Noen funksjoner er endret.

 

 

• Utfør kollisjonssjekk

Se eget avsnitt

 

 

• Uthev vegger uten relasjon

Denne brukes for sjekke at begge sidene av en vegg henger sammen. Vegger hvor sidene ikke henger sammen gir dører og vinduer som ikke går gjennom veggen og feil resultat ved varmebehovsberegning.

Vegger som blir uthevet av denne sjekken kan relateres til hverandre igjen ved å markere dem begge, høyreklikke og velge Relater veggen til hverandre fra undermenyen "Utvidet romredigering" i hurtigmenyen.

 

 

• Re-koble produkter til produktdatabasen

Hvis prosjektets produktdatabase er skadet eller slettet kan den bygges opp igjen med denne funksjonen. Den sjekker produktnummer til alle produktene i modellen mot systemets produktdatabase og overfører verdiene til prosjektdatabasen.

 

 

• Sjekk og godkjenne modeller

De gamle funksjonene Sjekk og reparer aktiv sentral, Sjekk og oppdater kabel-tilkoblinger og Sjekk og godkjenne modeller er flyttet inn i denne nye funksjonen.

Sjekk og godkjenne modeller

 

Kabellengder og koble til alle kabler og stammer på ny

Dette er den samme som i tidligere versjoner het Sjekk og oppdater kabel-tilkoblinger. Den sjekker alle kabler og stammer sine tilkoblinger og kobler dem til på ny. I tillegg sjeker den lengdene på kabler og stammer og oppdaterer verdiene.

 

Kabeltilkoblinger og list opp ikke tilkoblede kabler og objekter

En ny funksjon som finner alle kabler som ikke er tilkoblet noe i enden og alle elektroobjekter som ikke har kabeltilkobling og lister dem opp i den nye meldingslisten.

Denne funksjonen kan finne alle gamle etasjepekere i modellen om de ønskes byttet til ny. Byttingen må skje manuelt ved å slette den gamle og forlenge kabelen og avslutte den med ny etasjepeker.

 

Kjør spenningsfallsberegning

Som nevnt i avsnittet Spenningsfallsberegning kjøres denne nå automatisk kun når kabelen tegnes og viser kun melding idet kabelen kobles til et objekt som gir for høyt spenningsfall. Senere i prosessen vil ikke kabelen vise for høyt spenningsfall selv om tverrsnittet ikke ble endret.

Det er derfor mulig å kjøre en spenningsfallsberegning på modellen med å velge denne funksjonen. Kablene med for høyt spenningsfall vil bli listet opp i den nye meldingslisten og kan endres derfra.

 

Om samme kabelegenskaper en brukt i både modellen og kurslisten

Hvis en kabel tegnet ut i en installasjonsmodell i blir endret i kurslisten i en annen modell vil det som står i automasjon ikke stemme med det som er tegnet i installasjonsmodellen. I v11 fikk en da melding når en etterpå åpnet installasjonsmodellen om at egenskapene på en eller flere kabler var endret i en annen modell og at de nå også ble oppdatert i installasjonsmodellen. Dette skjedde uten at du fikk mulighet til å velge hvilken av egenskapene du ville beholde.

I v12 vil ikke dette skje automatisk, men den nye meldingslisten vil åpnes og vise de kablene egenskapene er endret på og du kan selv velge å beholde egenskapene fra kurslisten eller fra installsjonsmodellen, se eget avsnitt om dette.

Marker for Om samme kabelegenskaper en brukt i både modellen og kurslisten for manuelt å sjekke om kablene tegnet i modellen har samme egenskaper som i kurslisten.

 

Sjekk og reparere valgt sentral

Dette er samme funksjon som tidligere het Sjekk og reparer aktiv sentral, men nå kan en velge hvilken sentral som skal sjekkes. Hvis ingen sentral velges i listen vil alle sentralene i prosjektet sjekkes.