DDS-ikon_32x32.gif Spenningsfallberegning og lengdekontroll

purple_bar.jpg

 

v11

I v11 viste en melding idet kabelen var tegnet lenger enn tillatt der en kunne slå av spenningsfallsberegningen eller åpne kabeldialogen for å endre tverrsnitt. Dette skjedde selv om ingenting var tilkoblet kabelen og spenningsfallet kunne derfor egentlig være lavt nok om bare en liten last  skulle kobles til.

 

v12

I v12 vil ingenting skje før kabelen kobles til en last som virkelig gir for stort spenningsfall. Da vil den nye meldingslisten advare om at spenningsfallet er for høyt, men en kan fortsette å tegne kabelen uten å foreta seg noe som helst.

Informasjonslisten melder om for høyt spenningsfall

 

Når kabelen er ferdig tegnet kan en endre tverrsnittet fra kurslisten som åpnes idet kabelen avsluttes eller ved å høyreklikke på kabelen i informasjonslisten og velge Endre fra hurtigmenyen. Når tverrsnittet er oppdatert vil advarselen  forsvinne fra infolisten. Kabelen kan og endres ved å dobbeltklikke på den i modellen.

Hvis tverrsnittet ikke endres vil meldingen vise i informasjonslisten helt til den slettes, til programmet avsluttes eller at et annet prosjekt åpnes. Neste gang modellen åpnes vil ikke denne kabelen melde om for høyt spenningsfall før en manuell spenningsfallberegning kjøres ved å velge fra menyen "Verktøy -> Analyser modell -> Sjekk og godkjenne modeller" og markere for  Kjør spenningsfallsberegning.