DDS-ikon_32x32.gif Endre egenskaper på en kabel

purple_bar.jpg

 

Hvis en kabel tegnet ut i en installasjonsmodell blir endret i kurslisten i en annen modell vil det som står i kurslisten ikke stemme med det som er tegnet i installasjonsmodellen.

I v11 fikk en da melding når en etterpå åpnet installasjonsmodellen om at egenskapene på kabelen var endret i en annen modell og at de nå også ble oppdatert i installasjonsmodellen. Dette skjedde uten at du fikk mulighet til å velge hvilken av egenskapene du ville beholde.

I v12 vil ikke dette skje automatisk, men den nye meldingslisten vil åpnes og vise de kablene egenskapene er endret på og du kan selv velge å beholde egenskapene fra kurslisten eller fra installsjonsmodellen.

Sprettoppvinduet nede til høyre i programmet vil automatisk vise idet modellen åpnes samt at statuslinjen vil vise antall nye meldinger:

Meldingslisten viser 2 nye tilfeller

 

Klikk Se mer for å åpne meldingslisten og se de nye meldingene:

Meldingslisten viser at kabelen ikke har samme egenskapene i modell og kurslistem

 

I høyre liste vises en linje med egenskapene til kabelen i denne modellen og en linje med egenskapene til kabelen i kurslisten. Skal egenskapene til kabelen i kurslisten beholdes må en høyreklikke på den linjen og velge Oppdater kabel i modell med egenskapene fra kurslisten.

Skal egenskapene til kabelen i installasjonmodellen beholdes må en høyreklikke på linjen som viser kabelen og velge Oppdater kursliste med egenskaper fra kabel i modellen. Oppdatering skjer umiddelbart og meldingene forsvinner fra meldingslisten.

Det er kun første del av kabel tegnet ut fra sentralen som eventuelt blir oppdatert. Vær obs på at om denne delen går til etasjepeker så vil etasjepekerne bli koblet fra hverandre og må kobles samme på ny. Se eget avsnitt om etasjepekere.

Det er kun i installajonsmodeller denne sjekken utføres da kabler tegnet der kan endres direkte i modellen. I automasjon vil alltid kabler tegnet ut i blad ha samme egenskaper som kabel i kurslisten.

Endres en kabel i installasjonsmodellen og ingen andre har tatt rettighetene til sentralen vil endringene bli direkte overført til kurslisten. Hvis en kabel endres i kurslisten i den modellen den er tegnet ut i vil også endringene bli direkte overført til modellen uten noen meldinger.

 

 

• Endre kun en del av kabel

I tidligere versjoner var det ikke rett frem å endre kun en del av en kabel som var tegnet sammehengende til flere objekter. Ønsket del av kabelen mellom to tilkoblede objekter måtte slettes og tegnes på ny med de ønskede egenskapene.

I versjon 12 er det mulig å endre egenskapene direkte kun på valgt del.

Dobbeltklikk på ønsket del av kabel og utfør endringene. Når dialogen bekreftes med [OK] vil en melding vise:

Melding om endrede egenskaper på del av kabel

 

Bekreft meldingen med [Ja] for å endre kun valgt del av kabelen. Velges [Nei] vil hele den markerte kabelen få de nye egenskapene.